8 essentials voor je zwangerschapskleerkast

Tijd om zwangerschapskleding te gaan shoppen, want je bent zwanger. We maakten een checklist van essentiële zwangerschapskleding volgens Mild! 

1. een basic top

Een zwangerschapstop (al dan niet met borstvoedingsfunctie) is een basic kledingstuk dat niet in je kleerkast kan ontbreken. Je kan het combineren met een leuke jeans, een klassieke broek of een mooie rok. Je kan kiezen voor een neutrale kleur zoals wit, zwart of grijs, of je kan een mooie kleur uitkiezen. De tops van Ripe Maternity kan je een hele zwangerschap dragen, want ze rekken mee aan je buik.

Bekijk hier een selectie zwangerschapstops

2. een broek

Vergeet het beeld dat je hebt van een zwangerschapsbroek met een band tot boven je buik. Intussen zijn er genoeg alternatieven beschikbaar die op een gewone broek lijken. Een zwangerschapsjeans kan je vaak ook verstellen aan de taille, zodat die een hele zwangerschap goed past. De broeken van Ripe Maternity kan je een hele zwangerschap dragen.

Bekijk hier een selectie zwangerschapsbroeken

3. een jurk

Nog makkelijker dan een zwangerschapsbroek, is een zwangerschapsjurk. Want sommige zwangere dames kunnen geen naad of druk verdragen aan of onder hun buik. Een jurk is universeel, je kan het combineren met een mooie laars of schoen, met of zonder panty, met of zonder truitje. De jurken van Ripe Maternity en Tiffany Rose zijn zo ontworpen dat ze de hele zwangerschap passen.

Bekijk hier een selectie zwangerschapsjurken

4. ondergoed

Persoonlijk ging ik het zelf nóóit aandoen, zo’n zwangershapsondergoed tot boven je buik “want da’s écht niet sexy”. Toen paste ik toch een zwangerschapsboxershort (ahja, want ik verkoop dat in de winkel). En wauw, ik heb de rest van mijn zwangerschap niks anders meer aangedaan! Niet alleen zorgt een short ervoor dat je geen aftekening van je ondergoed ziet onder een mooie jurk, het geeft ook steun aan je buik. Tijdens de laatste maanden van je zwangerschap is een zwangerschapsonderbroek een echte steun!

Bekijk hier het zwangerschapsondergoed van Mamsy

5. een panty

Niets zo irritant als een gewone panty tijdens je zwangerschap. Dat begint al redelijk vroeg, als je net een buikje begint te krijgen. Probeer een zwangerschapspanty en je voelt je als “verlost”, haha. De panty komt tot boven je buik en snijdt dus niet in je buik. Bovendien geeft hij ook wat ondersteuning. Tegenwoordig zijn er niet alleen neutrale, zwarte en blauwe panty’s, maar ook hippe kleuren.

Bekijk hier de zwangerschapspanty’s van Mamsy

6. een sportoutfit

Doe je zwangerschapsyoga, of blijf je je gewoonlijke sport verder beoefenen? Een aangepaste sporttop is lang genoeg, ondersteunt je borsten en buik. Ik bleef tijdens mijn zwangerschappen naar de balletles en yogales gaan, en droeg de zwangerschapssporttop steeds. Een zwangerschapsyogatop ziet er bovendien ook nog eens super-elegant uit. Win-win!

Bekijk hier de zwangerschapssportkledij

7. een feestjurk

Gelegenheidskledij koop je tijdens je zwangerschap uiteraard alleen als je het nodig hebt. Staat er een personeelsfeest, trouwfeest of een ander fijn feest voor de deur? Dat schitter je ongetwijfeld als je voor een jurk van Tiffany Rose kiest. Als je binnen enkele maanden in de suite moet lopen, kan je enkele weken op voorhand komen passen. De jurken zijn zo ontworpen dat ze negen maanden passen.

Bekijk hier een selectie van de zwangerschapsfeestkledij

8. een sjaal

Het klink misschien niet standaard, maar voor mij is het dat wel: een sjaal. Want je jas past misschien niet meer, dus laat je je rits of knopen open staan. Je kan een zwangerschapsjas aanschaffen, maar misschien is die niet voor elke gelegenheid geschikt. Daar kom ik dan met mijn oplossing: een sjaal. Want die kan je voor je buik hangen, over je schouders draperen, als dekentje gebruiken als je het ergens koud hebt, noem maar op.
De sjaals van Bufandy vind ik uitermate geschikt, omdat ze gemaakt zijn van alpacawol. Dat betekent dat ze niet prikken (zoals bij gewone wol wel het geval kan zijn), dat ze het je nooit té warm laten hebben, dat je ze achteraf ook kan gebruiken om je baby’tje te beschermen of als dekentje etc. Bovendien gaat zo’n alpacasjaal een heel leven mee.

Zwangerschapskleding wil je misschien graag passen? dan ben je zeker dat je de juiste maat en het juiste model kiest. En is het niet 100% jouw ding? Dan zoek je iets anders in de rekken!

Liever online kopen? Dat kan ook, via de webshop met zwangerschapskleding.

Ziezo, en nu: stralen maar! Geniet van je zwangerschap!

Marijke, zaakvoerder van Mild

Wachtlijst We sturen jou een mailtje als dit item terug op voorraad is. Laat je mailadres achter.