recept: Chocomousse voor zwangere vrouwen

Zo, je bent zwanger. Dan mag je verschillende dingen niet eten.
Rauwe eieren vermijd je volgens de dokters best, omdat je kans hebt om salmonella op te lopen.

Eén van de dingen die je dus enkele maanden moet missen: chocomousse. Oh my god!

Gelukkig is er een alternatieve chocolademousse voor zwangeren:

Chocolademousse met aquafaba

  • 150ml kikkererwtenvocht (vocht van 1 bokaal/blik kikkererwten)
  • 100g pure chocolade
  • 3el suiker
  • 2tl citroensap

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Laat de chocolade afkoelen.
  • Klop met een mixer het kikkererwtenvocht en het citroensap tot schuim. (het duurt wel lang om op te kloppen. De moed niet verliezen!) – als het bijna tot schuim geklopt is, voeg je suiker toe en mix je verder tot het schuim stevig is.
  • Meng de aquafaba (het opgeklopte kikkererwtenvocht) voorzichting onder de gesmolten chocolade. Je mag niet te lang roeren.
  • Doe de chocomousse in de potjes en stop enkele uren in de koelkast.

(Persoonlijk hield ik geen rekening met deze restrictie, omdat salmonella geen gevaar vormt voor de baby. Je wordt er alleen zelf heel ziek van.)

chocomousse voor zwangeren